Nu e bine sa mâncați mai mult de 3 saptamani, zi de zi, aceasta salata. Vă cresc urechi de iepure, vi se ingalbenesc ochii etc. Glumă! De fapt orice are vitamina A in cantitate mare e bine să nu fie consumat timp îndelungat, zi de zi.
Grad de dificultate: o pot face și copii
Durata
efectivă de preparare: maxim 30 minute
Sursa: București
Sursa: București
Calorii:
136kcal la 100 g
Vitamine
și minerale: Sursă excelentă de vitamina A și mangan.
Ingrediente
Pentru 5 porții:
1 morcov mare
1 țelină cât un măr
mare
1 măr mare
1 lingură de ulei
de masline
Un pic de sare
Zeama de la o
jumătate de lămâi
O jumătate de cană de
nuci
Unelte
- 1 răzătoare
Preparare
Se curăță morcovul și țelina de coajă. Se spală bine. Mărul, dacă are coaja pătată, se curătă și el.
Se dau prin răzătoarea mare si se pun într-un
castron. Se sfărâmă ușor în mână nucile și se adaugă la salată. Se adaugă uleiul și lămâia
si se amestecă.
Mici trucuri
Este excelentă
cu pâine prăjită, un pic de cascaval sau piept de pui la grătar.
In loc de nuci, puteți pune alune sau migdale sau nimic.
Salata este încă
bună si a doua zi, dacă stă la rece.
Pentru o petrecere
veselă, faceți un castorn mare de salată, puneți și un pic de maioneză sau
smântână deasupra și inconjurați castronul cu o selecție de brânzeturi, cu alune
și cu nuci.
Nu uitați ingredientele minune
dintr-o dietă de durată: moderație + mișcare + umor + fructe și salate.